Vođa milicije Konga, oslobođen u Hagu, odmah na slobodi

Izvor: Blic, 19.Dec.2012, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vođa milicije Konga, oslobođen u Hagu, odmah na slobodi

Međunarodni krivični sud doneo je danas odluku da bivši vođa milicije Konga Matijeu Nguđolo Čui bude pušten na slobodu nakon što je oslobođen optužbi za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti.

Sud je odbacio zahtev tužilaštva za produžavanje pritvora do podnošenja žalbe na presudu, navodeći da za to ne postoje "izuzetne okolnosti", preneo je AFP.

Nguđolo (42), jedan od najistaknutijih vođa milicije u provinciji Ituri, oslobođen je sedam optužbi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za ratne zločine - među kojima korišćenje dece vojnika i tri optužbe za zločine protiv čovečnosti - uključujući ubistvo - za masakr 200 meštana sela Bogoro 24. februara 2003.

Sudije su prethodno donele odluku da tužilaštvo nije uspelo da dokaže bez osnovane sumnje da je Nguđolo komandovao napadom.

Povezane vesti: Markač: Nije vreme za objavu registra veterana zbog Srbije Haradinaj za saradnju s Tačijem i dijalog sa Beogradom Protest studenata povodom presuda Haškog tribunala AFP: Haški tribunal na meti kritika i iz samog suda Fila: Satanizaciji Srbije doprineo i Haški tribunal

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.