Vođa Hezbolaha digao ceo svet na noge: Hoće da ga ućutkaju?

Izvor: B92, 03.Nov.2023, 16:48

Vođa Hezbolaha digao ceo svet na noge: Hoće da ga ućutkaju?

Lider Hezbolaha Hasan Nasralah govorio je danas o sukobu u Izraelu i za vođenje rata okrivio Amerikance.

"Sjedinjene Države su krive za ono što se dešava u Gazi i narod u regionu“, kaže lider Hezbolaha. U nastavku govora, Hasan Nasralah kaže da je Izrael samo oruđe i da ga SAD koriste. Izrael je slaba država kojoj treba Amerika i Zapadna Evropa da bi stajala na svojim nogama", rekao je Nasralah.

Baš tokom njegovog obraćanja obratio se i državni sekretar Entoni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Blinken, koji je skrenuo pažnju na to da sukob mora da se zaustavi, te da "moramo da učinimo sve da zaštitimo palestinske civile".

Blinkenovo obraćanje nije dugo trajalo, ali je bilo "važnije" od obraćanja lidera Hezbolaha, jer su neki mediji poput Skaj njuza (Sky news) prekinuli direktan prenos obraćanja lidera Hezbolaha kako bi pustili obraćanje Entonija Blinkena.

Pročitajte još:

Iznenađujuće je što se samo nekoliko minuta nakon Blinkena obratio i premijer Izraela Benjamin Netanjahu, koji je reagovao na izjave lidera Hezbolaha.

"Rekao sam našim neprijateljima na severu da nas ne testiraju, skupo će platiti."

On je dodao da neće biti primirja u gazi dok Hamas ne oslobodi taoce.

Korisnici društvenih mreža komentarišu kako je neobično što su se Blinken i Netanjahu obratili baš u tom momentu kada i lider Hezbolaha, te da im to liči na to da hoće da "ućutkaju" Hezbolah.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Oglasio se vođa Hezbolaha prvi put od početka sukoba Hamasa i Izraela

Izvor: Danas, 03.Nov.2023

Hasan Nasralah, lider Hezbolaha, govorio je danas o sukobu između Izraela i Hamasa.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.