Vodena stihija  oštetila stotine  domaćinstava

Izvor: Kurir, 09.Nov.2009, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodena stihija oštetila stotine domaćinstava

UŽICE - Prekjučerašnji poplavni talas koji je užičkim krajem protutnjao niz Đetinju, Rzav i Moravicu ostavio je teške posledice, sa kojima će ove opštine teško uspeti same da se izbore. Stradali su

LJAJIĆ NAJAVIO POMOĆ,  PREDSTOJE SMENE U UŽICU

Vlada Srbije izdvojiće jednokratnu novčanu pomoć za ugrožene opštine i porodice koje su najviše pogođene poplavama u jugozapadnoj Srbiji, izjavio je juče ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
- Za sledeću sednicu Vlade biće pripremljen izveštaj sa procenom štete i planom mera, posle čega će uslediti blagovremena i brza pomoć za sanaciju štete - rekao je Ljajić, koji je posetio Užice, Požegu, Arilje i Sjenicu.

Gradonačelnik Užica Jovan Marković najavio je da će sutra biti gotov izveštaj komisije o utvrđivanju odgovornosti za neblagovremeno dizanje ustava na brani na Gradskoj plaži, što je prouzrokovalo izlivanje Đetinje u delu Užica, i najavio smenu "odgovornih za nesavestan rad".   

(FONET)

JOŠ KRITIČNO U  ISTOČNOJ SRBIJI

Vatrogasno-spasilačke jedinice u istočnoj Srbiji su u pripravnosti pošto se u narednom periodu očekuje povećanje vodostaja, izjavio je juče načelnik sektora za vanredne situacije u MUP Srbije Predrag Marić. Istovremeno, on je rekao da se situacija u zapadnoj Srbiji smiruje.

- I dalje je veliki deo obradivih površina i poljoprivrednog zemljišta pod vodom. To će dodatno otežati celu situaciji i učiniti štetu velikom - kazao je Marić.

(BETA)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.