Vodena bujica nosila sve pred sobom, katastrofa kod Užica FOTO

Izvor: B92, 27.Maj.2023, 12:05

Vodena bujica nosila sve pred sobom, katastrofa kod Užica FOTO

Nevreme koje je pogodilo užički kraj iza sebe je ostavilo pravu katastrofu.

Vodena bujica odnela je skoro sve puteve, a najkritičnija situacija je u zoni vodotokova, u selima Karan, Lunovo selo i Bjelotići.

Nadležne ekipe od juče su na terenu i pokušavaju da osposobe alternativne putne pravce, kako stanovnici ne bi bili odsečeni od sveta.

"Došlo je do oštećenja tri mosta, a od juče se radi na osposobljavanju alternativnih putnih pravaca. Šteta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napravljena na putnoj infrastrukturi je ogromna, a ovakva katastrofa nije bila ni 2014. godine. Za samo pola sata, reka Lužnica je porasla dva metra, a vodena bujica nosila je sve pred sobom. Ekipe su sve vreme na terenu, juče je obezbeđen jedan alternativni putni pravac za meštani a drugi za minimalnu prohodnost, danas radimo da se to dodatno obezbedi. Radi se i na čišćenju putnih pravaca na kojima je došlo do obrušavanja zemljišta", izjavio je za RINU Zoran Militarov iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Zbog obimnih padavina koje su juče zadesile teritoriju grada Čačka kao i granične gradove i opštine, došlo je do izlivanja vodotokova drugog reda, kazao je načelnik štaba za vanredne situacije grada Čačka Bratislav Zečević.

"Na tri mesta izlila se Bresnička reka u MZ Katrga, Loznička reka na više lokacija u delu iznad magistralnog puta. Reka Lupnjača bila je na granici izlivanja kod magistralnog puta ali brzom intervencijom JKP 'Vodovod' i Civilne zaŠtite problem je otklonjenčka, vatsrogasno", spasilačkom jedinicom i komunalnom milicijom, kazao je Zečević.

Prema podacima koje je prikupio situacioni centar grada Čačka do 20 časova nije bilo dojava da je voda ušla u stambene objekte.

"Većih problema bilo je na magistralnom putu kod manastira Vavedenje kao i na gradskom području gde odvodi površinskih voda nisu bili u stanju da prihvate ovu količinu vode. Bilo je nekoliko crpljenja vode iz dvorišta kao i iz podrumskih prostorija. Danas nastavljamo sa sanacijom terena", rekao je Zečević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VODENA BUJICA NOSILA SVE PRED SOBOM! U užičkim selima se od juče bore da meštani ne ostanu odsečeni od sveta

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2023

Vodena bujica odnela je skoro sve puteve, a najkritičnija situacija je u zoni vodotokova, u selima Karan, Lunovo selo i Bjelotići...Nadležne ekipe od juče su na terenu i pokušavaju da osposobe alternativne putne pravce, kako stanovnici ne bi bili odsečeni od sveta...- Došlo je do oštećenja tri...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.