Vodeća uloga uprkos krizi

Izvor: RTS, 30.Nov.2012, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodeća uloga uprkos krizi

Članovi Programskog odbora RTS-a saglasni da je Javni servis dobro obavljao posao i da je najveći izazov stabilno finansiranje. Uprkos krizi, RTS je zadržao vodeću ulogu na medijskoj sceni, ocenio je Programski odbor na poslednjoj sednici u ovom sazivu.

Poslednji put u ovom sazivu, članovi Programskog odbora RTS-a raspravljali su o radu Javnog servisa. U protekle tri godine, kako ističu, analizirali su sve programe na radiju i televiziji, iznosili sugestije i kritike. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Na kraju mandata, saglasni su da je Javni servis dobro obavljao posao i da je najveći izazov - stabilno finansiranje.

Uprkos krizi, RTS je zadržao vodeću ulogu na medijskoj sceni, ocenio je Programski odbor na poslednjoj sednici u ovom sazivu. Neophodno je, poručuju, da se obezbedi stabilno finansiranje kako bi program bio bolji, a Javni servis održiv.

"Verujem da će televizija naći neki zajednički jezik i sa Vladom, ne mora da bude budžet, postoje razne druge mogućnosti, treba videti kako je to u svetu urađeno, ali država mora da se pridržava onih obaveza, koje je i Savet Evrope rekao, da građanima obezbedi kvalitetan Javni servis", objašnjava predsednik Programskog odbora RTS-a Dragoljub Mićunović.

Generalni direktor RTS-a zahvalio je članovima Odbora što su doprinosili da Javni servis ispuni obaveze. Članovima zahvaljuje što su, iako su neke od njih delegirale partije, autonomno obavljali dužnost.

"Najveći rezultat pored toga što smo dobijali korisne savete i kritike, bio je u tome što je ovaj sastav delovao kao nepolitičko telo i sačuvao je RTS, Javni servis, kao poslednju nepartijsku kompaniju, firmu, u Srbiji", istakao je generalni direktor Radio-televizije Srbije Aleksandar Tijanić.

Programski odbor RTS-a ima 19 članova, koji se biraju na tri godine. Sedam članova bira se iz redova poslanika, a 12 kandidata predlaže Republička radiodifuzna agencija. Mandat ovom sazivu ističe tokom narednog meseca.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vodeća uloga, uprkos krizi

Izvor: RTS, 30.Nov.2012

Članovi Programskog odbora RTS-a saglasni da je Javni servis dobro obavljao posao i da je najveći izazov stabilno finansiranje. Uprkos krizi, RTS je zadržao vodeću ulogu na medijskoj sceni, ocenio je Programski odbor na poslednjoj sednici u ovom sazivu. ..Poslednji put u ovom sazivu, članovi Programskog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.