Voda u Obrenovcu i Bariču i dalje nije za piće

Izvor: Press, 08.Jun.2014, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voda u Obrenovcu i Bariču i dalje nije za piće

Kako se navodi u saopštenju snabdevanje električnom energijom postrojenja za preradu vode "Zabrežje" je stabilizovano, što omogućava održavanje pritiska vode u distributivnom sistemu na optimalnom nivou i značajno umanjuje rizik od sekundarne kontaminacije. 

Zaključno sa jučerašnjim danom, dodaje se u saopštenju, Gradski zavod za javno zdravlje Beograd obavio je uzorkovanje i laboratorijsko ispitivanje ukupno 85 uzoraka vode sa PP "Zabrežje" i iz distributivnog sistema u >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Obrenovcu, a rezultati svih fizičko-hemijskih i mikrobioloških ispitivanja pokazali su da je voda sa postrojenja za prečišćavanje i iz aktivnog dela distributivnog sistema higijenski ispravna.

Medjutim, i pored navedenih dobrih rezultata ispitivanja vode, zbog nestabilnih uslova na terenu, voda iz vodovodnog sistema u Obrenovcu se do daljnjeg ne može koristiti za piće i pripremu hrane, ističe se u saopštenju i podseća da se za trudnice i malu decu mora obezbediti higijenski ispravna voda za piće za sve namene.

Zaključno sa jučerašnjim danom uzorkovano je i laboratorijski ispitano ukupno 40 uzoraka vode sa PP "Barič", a rezultati su pokazali da je voda iz vodovoda u Bariču mikrobiološki ispravna.

Ipak, kako su pokazali rezultati fizičko-hemijskih analiza, ustanovljeno je prisustvo povećane koncentracije pesticida, zbog čega je Gradski zavod za javno zdravlje mišljenja da se i voda ne može koristiti za piće i pripremu hrane, a može za održavanje lične higijene i higijene prostorija.

Izuzetak, kako se dodaje, jesu trudnice i mala deca, za koje se mora obezbediti higijenski ispravna voda za piće za sve namene.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Voda u Obrenovcu i dalje nije za piće

Izvor: Danas, 08.Jun.2014

Snabdevanje električnom energijom postrojenja za preradu vode „Zabrežje“ je stabilizovano, što smanjuje rizik od sekundarne kontaminacije, navodi se u saopštenju opštine Obrenovac. Kako ističu iz ove opštine, stručne službe Gradskog zavoda za javno zdravlje do 7. juna obavile su uzorkovanje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.