Izvor: Nezavisne Novine, 03.Maj.2018, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voda stiže u naselje Čokori

BANJALUKA - Mještani Čokora, odnosno zaseoka Macanovići, ove godine bi konačno mogli riješiti problem s vodom, jer bi uskoro trebalo da počne izgradnja lokalnog vodovoda, u dužini jednog kilometra.

"Ovaj projekat povezan je s velikim projektom 'Crno vrelo', po čijoj realizaciji bi trebalo da bude trajno riješeno vodosnabdijevanje za 20.000 stanovnika rubnih područja Banjaluke i Prijedora", rekli su u Gradskoj upravi.

Odjeljenje za komunalne poslove sprovelo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je javnu nabavku, a za izvođača radova izabrano je preduzeće "Hidrosplet". Vrijednost projekta je oko 55.000 KM, a obuhvata potrošače na trasi od Čokorskih polja do zaseoka Macanovići.

"S obzirom na to da postoje uslovi za proširenje ovog cjevovoda, predviđena je izgradnja sekundarnog kraka profila 110 milimetara u dužini od oko jednog kilometra", rekli su u nadležnom odjeljenju.

Dodali su da bi ovaj cjevovod bio u vodovodnom sistemu Subotica sve do realizacije podsistema "Zvijezda" regionalnog vodovoda "Crno vrelo", kada će se ovaj cjevovod prespojiti na podsistem "Zvijezda", čime bi se trajno riješio ovaj problem.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.