Voda se povlači iz mesta Jamena

Izvor: Press, 24.Maj.2014, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voda se povlači iz mesta Jamena

"Krizni štab i pokrajinska vlada obezbedili su stočnu hranu i vodu za stoku koju su meštani danas odneli u selo", rekao je Malenković, koji je sa komandantom Kriznog štaba, policijskim generalom Mladenom Kuribakom, obišao Jamenu.

Malenković je dodao da će krizni štab u nedelju pre podne imati sastanak na kome će biti doneta odluka o daljim koracima vezanim za povratak stanovništva na evakuisano područje.

Po njegovim rečima, s obzirom da se uskoro >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << očekuje odluka o potpunom povratku stanovništva domovima u Jameni, odnosno o povratku dece, žena i starih u mesta Morović i Višnjićevo, sanitarne inspekcije su počele sa ispitivanjem terena u tim selima.

"Odlukom Instituta za javno zdravlje Vojvodine, voda u Moroviću i Višnjićevu nije za piće niti za tehničku upotrebu, a pokrajinski štab je još ranije obezbedio dovoljne količine vode tako da su u oba mesta dovezene po dve cisterne vode što je, uz flaširanu vodu, dovoljno za tamošnje stanovništvo i stoku", istakao je Malenković.

On je kazao da je u toku hiperhlorizacija vodovoda nakon koje će se ispirati cevi a onda uzimati uzorci vode. Tek kada tri puta zaredom uzeti uzorci pokažu da je voda bezbedna za piće biće doneta dozvola za njeno korišćenje.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.