Vlasti Indonezije: Ne penjite se na vulkan

Izvor: B92, 07.Okt.2017, 00:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasti Indonezije: Ne penjite se na vulkan

Vlasti u Indoneziji apelovale su na gradjane da se ne penju na aktivni vulkan Agung.

To je navedeno nakon što je objavljen snimak jednog stranog državljanina na kome se vidi da stoji na ivici vulkana iz koga izbija dim.

Portparol Agencije za ublažavanje katastrofa Sutopo Purvo Nugroho kazao je da je vulkan "veoma opasan" i mogao bi svaki čas da eksplodira, što je najveći nivo upozorenja od 22. septembra, kada je više od 140.000 stanovnika evakuisano, prenosi AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Video objavljen na Fejsbuku prikazuje sredovečnog muškarca koji govori na francuskom jeziku dok se iza njega vide plamenovi pare koji izbijaju iz kratera.

Nugroho je rekao da se zona isključenja proširuje na 12 kilometara od kratera.

Prošle nedelje četiri hindu sveštenika naljutili su vlasti objavljivanjem videa kratera na koji su se peli kako bi se molili.

Poslednja erupcija vulkana Agung bila je 1963. godine i tada je stradalo više od 1.100 osoba.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vlasti Indonezije: Ne penjite se na vulkan

Izvor: Radio 021, 07.Okt.2017

Vlasti u Indoneziji apelovale su na građane da se ne penju na aktivni vulkan Agung...To je saopšteno nakon što je objavljen snimak jednog stranog državljanina koji stoji na ivici vulkana iz koga izbija dim. Portparol Agencije za ublažavanje katastrofa Sutopo Purvo Nugroho kazao je da je vulkan "veoma...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.