Vlast se „preselila“ u grad Majdanpek

Izvor: Danas, 04.Sep.2014, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlast se „preselila“ u grad Majdanpek

Beograd - Majdanpek verovatno nikad nije bio posećeniji grad kada je reč o posetama političara iz Beograda - pred nedeljne lokalne izbore ugostio je najviše predstavnike vladajućih, ali i drugih stranaka.

Tako je juče u Majdanpeku bila i ministarka građevinarstva i saobraćaja Zorana Mihajlović, koja je najavila da će najkasnije sledeće nedelje biti završeni administrativni poslovi potrebni za proglašenje lokacije sa nalazištima bakra za prostor od javnog interesa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << kako bi se omogućio dalji razvoj rudnika.

Iako je, kako je rekla, znala za probleme u tom gradu, Mihajlovićeva je Majdanpek posetila tek sada, poslednjeg dana kampanje pred lokalne izbore. „Žao mi je što nisam i ranije dolazila kao ministar energetike, mada sam za problematiku i sve ono što se dešava u Majdanpeku znala“, naglasila je Mihajlovićeva.

U Majdanpeku je boravio i ministar rada Aleksandar Vulin, koji je otvorio novi, adaptirani prostor Centra za socijalni rad, kao i ministar odbrane Bratislav Gašić, koji je obišao pripadnike Vojske Srbije angažovane na saniranju posledica poplava u selu Kazanska. Majdanpečke zdravstvene ustanove posetio je umesto ministra državni sekretar Berislav Vekić, a povod je bio puštanje u rad donirane opreme laboratoriji. Zoran Babić, šef poslaničke grupe SNS, nedavno je svečano otvorio rekonstruisanu Rajkovu pećinu kod Majdanpeka. Pre nekoliko dana i lider naprednjaka i premijer Srbije Aleksandar Vučić održao je konvenciju u ovom gradu i iskoristio priliku da porazgovara sa građanima.

Ni socijalisti nisu zaostali sa posetama. Prvi potpredsednik vlade i lider SPS Ivica Dačić održao je juče završnu konvenciju u Majdanpeku, a pre njega je bio i Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike, koji je obišao Fabriku bakarnih cevi. Poslanici SPS Dijana Vukomanović i Branko Ružić takođe su bili aktivni na terenu.

Kampanju u Majdanpeku obeležila je optužba LDP da su naprednjaci napali njihove aktiviste, iscepali propagandni materijal i pretili im, ali su predstavnici SNS odbacili te tvrdnje. Potom su aktivisti naprednjaka organizovali besplatne ginekološke i oftalmološke preglede i delili školski pribor đacima, što je DS ocenila da je u suprotnosti sa zakonom. I Agencija za borbu protiv korupcije se oglasila zbog toga i podsetila da nije dozvoljeno da stranke u kampanji troše novac na aktivnosti poput besplatnih lekarskih pregleda.

Nedavno je i Saša Radulović, koji predvodi pokret „Dosta je bilo“, rekao da „SNS vodi kampanju straha“, a „ldpovci“ su juče optužili naprednjaka da su već pokrali izbore. „Falsifikovanjem zapisnika sa sastanka Opštinske izborne komisije, SNS je pokrala izbore i pre samih izbora. Samo, jedino i isključivo članovi SNS imaju pristup štampanju, brojanju i raspoređivanju glasačkih listića. Svi ostali moraju da im veruju na reč“, saopštio je LDP.

Izborne liste

Vlast u Majdanpeku posle izbora 2012. činili su DS i URS, ali je već sledeće godine prelaskom nekih odbornika u druge partije promenjena vladajuća većina koju su činili SNS, SPS i deo LDP. Vlada Srbije je 30. maja ove godine raspustila lokalnu skupštinu, jer više nije postojala većina. Na izborima 7. septembra učestvovaće osam izbornih lista.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.