Vlasnik televizije: Ne želim smrt Čavesa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2010, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasnik televizije: Ne želim smrt Čavesa

KARAKAS -

Vlasnik venecuelanske televizije Globovision koja je veoma kritična prema vlastima, Giljermo Suloaga negira da želi smrt Uga Čavesa kao što to tvrdi predsednik te južnoameričke države.

"Predsedniče, ne želim vašu smrt. Želim vam dobro zdravlje kako bih vas video kada budete polagali račune Venecuelancima zbog lošeg upravljanja zemljom“, rekao je Suloaga za svoju televiziju.

Suloaga je tu izjavu dao iz SAD gde se sklonio nakon što je pravosuđe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Venecuele izdalo nalog za njegovo hapšenje.

Čaves je u subotnjem televizijskom govoru rekao da raspolaže "potpuno verodostojnim informacijama" koje dokazuju da je Suloaga deo grupe koja je pripremila 100 miliona dolara za ubistvo predsednika.

Predsednik Venecuele je pozvao nadležne organe da "učine nešto" po pitanju imovine i same televizije koju kontroliše Suloaga.

Suloaga je na nedavnom skupu o demokratiji koji je organizovan pod okriljem analitičkih centara američkog Kongresa da Čaves predstavlja pretnju po SAD.

Giljermo Suloaga koji se bavi i prodajom automobila, i njegov sin optuženi su u Venecueli da su sklonili 24 vozila kako bi ih preprodali po višoj ceni.

Suloaga osuđuje "političko proganjanje" kojem je izložen, što Čaves demantuje i navodi da postupak protiv Suloage nema nikakve veze sa uređivačkom politikom Globovisiona.

Čaves je, međutim, u više navrata pretio da će zatvoriti tu televiziju čiji je program ocenio kao "medijski terorizam", podseća agencija Frans pres.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.