Vlasnik srušenih objekata Vučiću: Nemam krivičnu prijavu

Izvor: N1 televizija, 20.Maj.2016, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasnik srušenih objekata Vučiću: Nemam krivičnu prijavu

Dušan Miljević, vlasnik kompanije "Iskra", reagovao je povodom izjave premijera Srbije du su svi srušeni objekti u Hercegovačkoj ulici “stečeni kriminalom”.

Miljević je naveo da je obavezan da reaguje na izjavu premijera Vučića, da su u Hercegovačkoj ulici srušeni objekti koji su “stečeni kriminalom”, pošto je i sam vlasnik firme Iskra čijih je 1,057 m2 objekata takodje srušeno.

"Nemam ni jednu krivičnu prijavu i nikad nisam optuživan za >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << bilo koje krivično delo.  Privatnim poslom se bavim 29 godina, a u Srbiji 26 godina. Tokom te tri decenije bavio sam se nekretninama, finansijama, međunarodnom trgovinom, prevozom paketa od vrata do vrata, štampom, izdavaštvom, investicionom izgradnjom, itd. U boljim vremenima zapošljavao sam i po 300 radnika.

Nikada nisam poslovao kroz političke ili korupcijske modele, niti sam bio sponzor neke stranke.  Nikada nisam učestvovao u privatizacijama niti sam radio poslove s državom. Najveći problem u poslovanju u Srbiji tokom svih ovih 26 godina dolazio je kroz spregu mafije sa državnim strukturama. Na žalost, i danas je tako", naveo je vlasnik "Iskre".

Miljević dalje navodi da je u kupovinu "Iskre" investirao novac od kredita, pre šest godina.

"Iskru sam kupio kao “pravno lice u stečaju”, na osnovu oglasa u dnevnoj štampi, na drugoj javnoj licitaciji (na prvoj nije bilo zainteresovanih). Nikog iz Iskre nisam poznavao, a stečajnog upravnika sam sreo samo na licitaciji. ", navodi Miljević.

On dodaje da su svi poverioci u potpunosti su namireni plaćenom cenom i stečajni sud je potvrdio da je pravno lice Iskra ovim izaslo iz stečaja

"Imovina koja nam je nabrojana u prodajnoj dokumentaciji ukljucivala je 1,057 m2 poslovnog prostora i 1,400 m2 prava na zemljištu, sve u Hercegovačkoj 4-6. Ako je zaista nekadašnja "Iskra" ove objekte i stekla kriminalom, a o čemu nemamo indicija, taj teret ne može da se prenosi na novog vlasnika. Sva potraživanja mogla su se izneti samo prema stečajnoj masi, a ništa prema pravnom licu koje se kroz stečaj prodaje. Ni jedan od nezakonito srušenih objekata "Iskre" nismo mi napravili, sve ih je sazidala državna firma "Iskra" još pre pedeset godina. Eventualni gresi tadašnjih rukovodioca ne mogu se prenositi na sadašnjeg vlasnika, ni u obligacionom, ni u krivičnom, ni u moralnom smislu", navodi Miljević.

Gotovo sve što je "Iskra" radila od kad sam je pre 6 godina kupio bili su očajnički pokušaji da odbranim svoja zakonska prava od organizovanog kriminala u državnim institucijama.

"S druge strane, kriminal koji je nesporan je onaj kojim je "Iskri" srušeno svih 1,057 m2 objekata, kao i onaj gde je 1,400 m2 zemljišta grad ekspropriisao preminuloj osobi, a Iskri odbio pravo da bude stranka u postupku mada s preminulom ima sudsko poravnanje. Nadam se da ce ovaj drugi primer biti brzo ispitan jer, za razliku od prvog, sva dokumentacija je lako dostupna i u rukama je grada", navodi se u saopštenju vlasnika "Iskre".

Saopštenje vlasnika "Iskre" možete ovde pročitati u celosti.

"Posle svega sto se desilo i jos uvek desava, smatram da je poslednja stvar koja priliči premijeru države Srbije da preko medija sve vlasnike kriminalno srušenih objekata proglasi kriminalcima", zaljučuje Miljević.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Nisam kriminalac već privatni preduzetnik

Izvor: Danas, 20.Maj.2016

Beograd - - Dušan Miljević, vlasnik kompanije "Iskra", reagovao je povodom izjave premijera Srbije da su svi srušeni objekti u Hercegovačkoj ulici "stečeni kriminalom". "Nemam ni jednu krivičnu prijavu i nikad nisam optuživan za bilo koje krivično delo...Privatnim poslom se bavim 29 godina, a...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.