Izvor: Beta, 04.Jul.2019, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasnik mesne industrije 'Gavrilović' oslobodjen optužbe za ratno profiterstvo

Vlasnik Mesne industrije "Gavrilović", Georg Gavrilović, danas je zbog zastarelosti prvostepeno u sudu u Zagrebu oslobodjen optužbi za ratno profiterstvo.Tužilaštvo tereti Gavrilovića da je tokom rata, od 11. novembra 1991. do kraja oktobra 1992, uz pomoć tadašnjeg ministra finansija Joze Martinovića, s dva miliona tadašnjih nemačkih maraka namenjenih odbrani Hrvatske, kupio pet firmi iz sastava Mesne industrije "Gavrilović".Postupak je počeo pre dve godine u zagrebačkom Županijskom sudu, a Gavrilović koji je državljanin Austrije, od početka je negirao krivicu.Kancelarija za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala je najavila žalbu na prvostepenu presudu. Kancelarija se, prenela je agencija Hina, poziva na Ustav i Zakon o nezastarevanju krivičnih dela ratnog profiterstva.
Pogledaj vesti o: Gavrilovići

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlasnik mesne industrije 'Gavrilović' oslobođen optužbe za ratno profiterstvo

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jul.2019

Vlasnik Mesne industrije "Gavrilović", Georg Gavrilović, danas je zbog zastarelosti prvostepeno u sudu u Zagrebu ;oslobođen optužbi za ratno profiterstvo...Tužilaštvo tereti Gavrilovića da je tokom rata, od 11. novembra 1991. do kraja oktobra 1992, uz pomoć tadašnjeg ministra finansija Joze...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.