Vlasnici opasnih pasa protestovali zbog takse od 30.000 dinara

Izvor: Blic, 07.Apr.2012, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasnici "opasnih" pasa protestovali zbog takse od 30.000 dinara

Grupa vlasnika takozvanih opasnih rasa pasa okupila se danas ispred Skupštine grada negodujući zbog obaveze da plate 30.000 dinara za držanje tih ljubimaca.

Taksu od 30.000 dinara godišnje za držanje pit bul terijera, bul terijera, mini bul terijera i američkog staforda, kao i njihovih mešanaca, grad Beograd je uveo krajem prošle godine, a krajem februara vlasnicima tih pasa stigla su prva rešenja o naplati.

Milena Čvorović iz Kinološkog društva "Šapa" rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je da je postojala obaveza vlasnika kućnih ljubimaca da plaćaju 500 dinara za sterilisane i 1.000 dinara za nesterilisane kućne ljubimce, ali da je ona ukinuta i zamenjena taksom od 30.000 dinara samo za vlasnike "opasnih" pasa.

Prema njenim rečima, vlasnici neće platiti tu taksu, jer "ne postoji zakon po kome bi se samo vlasnicima ovih rasa pasa naplaćivala ta taksa".

Čvorović je navela da je Društvo podnelo Ustavnom sudu inicijativu za ocenu ustavnosti te odluke, kao i da su vlasnici pojedinačno podneli ustavne žalbe na rešenja o plaćanju takse.

Taksu bi, prema evidenciji Uprave za veterinu, trebalo da plati više od 3.700 vlasnika, koji su za kućne ljubimce odabrali takozvane opasne rase pasa.

Povezane vesti: Protest vlasnika opasnih pasa sutra pred Skupšinom grada Protest zbog takse za držanje opasnih pasa

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.