Vlasnici kafića u Cetinjskoj: Svesni smo buke, ali...

Izvor: N1 televizija, 10.Sep.2016, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasnici kafića u Cetinjskoj: Svesni smo buke, ali...

Odbornici Skupštine Beograda doneli su odluku da ugostiteljski objekti u Cetinjskoj, Zetskoj i Skadarskoj ulici mogu da puštaju glasnu muziku do 23 sata radnim danima, a do ponoći vikendom. Odlukom, stupa na snagu 8. dan nakon objavljivanja u Službenom glasniku.

Lokali u Cetinjskoj, Zetskoj i Skadarskoj ulici u Beogradu, uskoro bi ranije morali da isključuju muziku.

Iz Skupštine grada tvrde da će se problem buke rešiti i na nivou celog grada

"Nažalost, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ovom odlukom ne rešavamo problem buke iz ugostiteljskih objekata kojoj su izloženi drugi građani Beograda. Zato ćemo, nadam se, do kraja godine trajno rešiti problem buke i omogućiti građanima Beograda miran život i komunalni red. Gradske i republičke vlasti će formirati radnu grupu koja će raditi na izmenama zakona kojima se reguliše buka, kao i splavovi", poručuju iz Skupštine grada Beograd.

"Zapošljavamo više od 400 ljudi, ovo je glavna turistička zona"

U poslednjih godinu dana u ovoj ulici otvorio se veliki broj kafića.

U ovoj ulici postoji više od 40 kafića i restorana. Njihovi vlasnici kažu da su uredili prostor napuštene fabrike i da zapošljavaju više od 400 ljudi. Danas je ova ulica, tvrde jedna od glavnih turističkih zona. Ipak, ne spore da su lokali bučni.

Kako tvrde vlasnici klubova, saglasni su da se rešenje mora pronaći, ali da je trenutna odluka diskriminišuća

"Mi smo u toku ovih godinu dana uradili sve što je u našoj moći, odnosno sve zakonske regulative smo ispunili. Mi smo i te kako svesni buke i zato smo ugradili limitere koji određuju količinu buke koja je dozvoljena. Jedini odgovor pozitivan smo dobili od gradske opštine, gde su rekli da nas razumeju. Hteli samo da razgovaramo sa stanarima i gradom, ali nisu prihvatili", kaže Ivan Ojkić, vlasnik jednog od klubova iz Cetinjske.

Stanari su se do sada su se, okupljali nekoliko puta kako bi skrenuli pažnju gradskih vlasti. Pored bude u klubovima, smetalo im je i smeće, veliki broj taksista i gužva koja u tim satima nastaje. Nadaju se da će odluka neće ostati samo na papiru.

"Meni je žao što je do svega ovoga došlo jer od početka samih protesta mi smo napominjali i da očekujemo jedan fer i korektan odnos od vlasnika. Muzika je bila do te mere glasna da je u nekim stanovima mereno i do 100 decibela. Žao nam je što odluka nije usvojena na teritoriji celog grada jer bi to jedino bilo fer", kaže Biljana Metleš, stanarka Cetinjske ulice.

Vlasnici klubova u ovim ulicama tvrde da bi rado poštovali sve te odredbe, ukoliko bi to važilo za sve klubove u Beogradu.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Cetinjska mora da se "utiša"

Izvor: N1 televizija, 10.Sep.2016

Odbornici Skupštine Beograda doneli su odluku da ugostiteljski objekti u Cetinjskoj, Zetskoj i Skadarskoj ulici mogu da puštaju glasnu muziku do 23 sata radnim danima, a do ponoći vikendom. Odlukom, stupa na snagu 8. dan nakon objavljivanja u Službenom glasniku...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.