Vlasnici auto škola završili protest, sutra sa Stefanovićem

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Dec.2017, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasnici auto škola završili protest, sutra sa Stefanovićem

Vlasnici auto-škola iz više gradova Srbije večeras su završili protest pred zgradom Vladom Srbije a u četvrtak 28. decembra primiće njihovu delegaciju ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Vlasnici auto škola traže da se ukine obaveza obnavljanja licence za instruktore na svakih pet godina i da ostane na snazi propisana minimalna cena obuke.

Oni su tražili da razgovaraju s predstavnicima Vlade jer im na više dopisa niko nije odgovorio na njihove >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zahteve da se menjaju propisi po kojima bi početkom naredne godine počelo prvo obnavljanje licence za obuku budućih vozača.

Stefanović će primiti delegaciju vlasnika auto škola sutra u 15 sati a posle sastanka odlučećemo o daljim aktivnostima, preneli su Beti učesnici protesta.

Naveli su i da su ostali predstavnici Vlade kao i nadležna agencije "vrteli u krug" tokom dana i da niko od njih nije želeo da ih primi.

Vlasnik autoškole "207" iz Niša Aleksandar Petrović rekao je ranije danas za Betu da zakon propisuje da svi instruktori, ispitivači i predavači u auto-školi svakih pet godina moraju da obnove licencu, što su "veliki troškovi i ometanje rada auto-škola".

Vlasnik auto-škole "Deboj" iz Beograda Dragan Jagodić rekao je da je "Agencija za bezbednost saobraćaja Srbije smislila način kako da uzme novac preko obnavljanja licenci".

"U Srbiji ima 3.000 instruktora i računica pokazuje da za pet godina Agencija za bezbednost saobraćaja zaradi milion evra", rekao je Jagodić.

Povodom zahteva predstavnika auto-škola da razgovaraju sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović njeno ministarstvo je saopštilo da su provere znanja, izdavanje i obnavljanje licenci instruktora vožnje u nadležnosti Agencije za bezbednost saobraćaja i uputilo ih je na tu adresu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.