Vlasnica stradalog haskija u Banjaluci: Volim svoj grad, ali u njemu više niko nije siguran

Izvor: Blic, 03.Avg.2017, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasnica stradalog haskija u Banjaluci: "Volim svoj grad, ali u njemu više niko nije siguran"

Vlasnica stradalog haskija Sara Roljić izjavila je danas da su je kontaktirali iz Gradske uprave Banjaluka tražeći kopiju veterinarske potvrde o post mortalnom pregledu psa kako bi se uverili da je pas uginuo od strujnog udara u fontani u banjalučkom parku "Petar Kočić".

- Izgleda da meni ne veruju, a ni čoveku koji radi svoj posao. Moj pas je za mene ispao heroj jer je dao svoj život da bi možda spasio nečiji drugi. Iz Gradske uprave smatraju da se sve može ispraviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i popraviti. Pitali su me da li želim nešto zauzvrat. Meni ništa ne treba jer mog psa više ništa ne može vratiti. Volim svoj grad, ali u njemu više niko ne može biti siguran – smatra Sara koja je apelovala da roditelji dobro pripazne na decu dok su u parku "Petar Kočić".

Uginuće kućnog ljubimca nakon skoka u fontanu, u banjalučkom parku "Petar Kočić", drugi je slučaj stradanja životinje na istom mestu što nikako nije slučajnost, smatra odbornik PDP u Skupštini grada Draško Stanivuković.

Tim povodom danas je sazvao konferenciju za novinare, na kojoj su učestvovali i Goran Milojević iz Udruženja za zaštitu životinja “Kerber” i vlasnica nastradalog haskija Sara Roljić.

- Ovo je drugi put da strada pas u istoj fontani što nije slučajnost. Ako se zna da u junu, kada je uginula prva životinja, nije bilo vrućina, to se definitivno nije desilo zbog toplotnog udara. S druge strane imamo potvrdu veterinara u kojoj je navedeno da je smrt drugog psa nastupila trenutno i naglo, te da je uzrok uginuća strujni udar – izjavio je Stanivuković.

On je postavio pitanje ko je pravio fontanu, zašto je ona sada ispražnjena i da li postoji potvrda da je sve u njoj ispravno, kao što tvrde nadležni.

- Krajnje je vreme da se zna neki red i sistem odgovornosti. Ako nadležni tako lako skidaju odgovornost sa sebe postavlja se pitanje koliki teret stavljaju na svoja leđa jer je kod fontane moglo biti i nečije dete. Ako je u park zabranjeno uvođenje životinja, nije zabranjen ulazak deci - istakao je Stanivuković i pozvao na ispitivanje odgovornosti povodom smrti haskija Rusa u banjalučkom parku.

Ovaj slučaj ujedno je ovorio pitanje zaštite životinja u gradu. Goran Milojević kaže da od novembra prošle godine očekuju sastanak sa gradonačelnikom da razgovaraju o tome.

- Zaštita životinja u Banjaluci faktički ne postoji. Svaki dan imamo neki ekstremni slučaj i uglavnom nismo u mogućnosti da pomognemo. To se dešava jer se ne sprovode gradske odredbe o zaštiti životinja niti ima ikakve kontrole. Imamo gradski azil ali je stanje u njemu jako loše jer se radi o privremenom rešenju za smeštaj do 50 pasa, a dešava se da tu boravi i do 300 životinja - rekao je Milojević.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.