Vlajić: Očekujem slobodu za Ivanovića

Izvor: RTS, 05.Jun.2014, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlajić: Očekujem slobodu za Ivanovića

Advokat lidera Građanske incijative SDP Olivera Ivanovića Nebojša Vlajić izjavio je da očekuje podizanje optužnice protiv njegovog branjenika i da je siguran da će nakon glavnog pretresa biti doneta oslobađajuća presuda za Ivanovića.

Vlajić je rekao da javni tužilac nezvanično govori da će podići optužnicu i da je to ono što odbrana i očekuje i želi da se to desi što pre, prenosi Tanjug.

"Mi želimo da ti svedoci za koje tvrdimo da su lažni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dođu na glavni pretres, da dođu pred nas, da dođu pred okrivljene i da javno kažu to što tvrde tajno i što mi znamo da nije istina i da ne može biti istina. Mi se za glavni pretres pripremamo i želimo da bude što pre, jer smo sigurni da će nakon toga biti doneta oslobađajuća presuda", istakao je Vlajić.

Pre toga mi se borimo da se pre svega mom branjeniku Oliveru Ivanoviću, sada govorim u njegovo ime, ali i u ime svih drugih, kao i u ime Radovana Radića, da se omogući da se oni brane sa slobode, a odbrana sa slobode će im pomoći da dokažu svoju nevinost, naglasio je on.

Vlajić je ponovio da sud ignoriše činjenicu da je Vlada Srbije dala garancije da će svi osuđeni biti dostupni za suđenje i da će tražiti da, ukoliko suđenje treba da počne, neka otpočne puštanjem okrivljenih da se brane sa slobode.

"Mi očekujemo da kada se optužnica podigne da se to pitanje najozbiljnije razmotri, jer je mogućnost odbrane ukoliko je okrivljeni u zatvoru znatno sužena. On ima pravo da pripremi svoju odbranu, da pregleda svoju dokumentaciju, svoje beleške, tu može da se radi o hiljadama strana. To iz pritvora nije moguće", rekao je Vlajić.

Oliver Ivanović je uhapšen 27. januara, a tereti se da je učestvovao u navodnim ratnim zločinima iz 1999. godine i posleratnim incidentima iz 2000. godine, uključujući teško ubistvo.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.