Vladu Borisa Džonsona trese još jedan skandal

Izvor: B92, 01.Jul.2022, 20:58

Vladu Borisa Džonsona trese još jedan skandal

London -- Vlada britanskog premijera Borisa Džonsona bavi se još jednim skandalom.

Nakon što je jedan od funkcionera stranke podneo ostavku na funkciju, a zatim ga je Konzervativna partija suspendovala zbog incidenta koji je izazvao u pijanom stanju u kojem je navodno pipao dvojicu muškaraca na jednom događaju, sada je Kris Pinčer, čija je uloga bila da održava disciplinu među torijevskim članovima parlamenta, podneo je ostavku u pismu koje je uputio juče Borisu Džonsonu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preneo je AP.

"Previše sam popio u sredu uveče", naveo je Pinčer u pismu i dodao da je postideo sam sebe i druge ljude, što je poslednje što je želeo da uradi i da se zbog toga izvinjava Džonsonu i onima kojih se to tiče.

Ali, on je u svom pismu kazao da će i dalje biti konzervativni poslanik i da će nastaviti da podržava Džonsona iz zadnjih klupa parlamenta.

To je izazvalo bes opozicije, pa čak i pojedinih poslanika Konzervativne stranke.

Džonson se prvo odupirao pozivima da suspenduje Pinčera iz stranke da bi popustio pritiscima večeras nakon što je uložena zvanična žalba nezavisnom istražnom telu.

Portparolka Konzervativne stranke rekla je da se Džonson složio da Pinčer treba da bude suspendovan, što znači da ne može da sedi u parlamentu među Torijevcima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.