Vladimir Veličković: Odlazak jednog od najznajačnijih srpskih umetnika

Izvor: Danas, 29.Avg.2019, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladimir Veličković: Odlazak jednog od najznajačnijih srpskih umetnika

Galerija RimaVladimir Veličković Vest o smrti slikara i akademika Vladimira Veličkovića potvrdila je Srpska akademija nauka i umetnosti, čiji je član bio od 1985. godine. Rođen 1935. godine, Veličković je diplomirao 1960. na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Bio je saradnik Majstorske radionice Krste Hegedušića (1962-1963) u Zagrebu, a od 1963. izlaže samostalno i na kolektivnim […] Članak Vladimir Veličković: Odlazak jednog od najznajačnijih srpskih umetnika se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MSUB povodom smrti Veličkovića, člana UO

Izvor: SEEcult.org, 29.Avg.2019

Muzej savremene umetnosti u Beogradu saopštio je da je sa žaljenjem primio vest o smrti istaknutog umetnika, akademika i člana Upravnog odbora te institucije Vladimira Veličkovića, koji je preminuo 29. avgusta u 85. godini u Splitu.

Nastavak na SEEcult.org...

Neizbrisiv trag u našoj i svetskoj umetnosti

Izvor: Danas, 30.Avg.2019, 10:27

Ko je imao privilegiju da, od kraja osamdesetih naovamo, studira na nekom od fakulteta smeštenih na Studentskom trgu u Beogradu, morao se kad-tad susresti sa impresivnim muralom na zidu Filozofskog fakulteta. Članak Neizbrisiv trag u našoj i svetskoj umetnosti se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.