Vladimir Marinković na prvom Bajdenovom molitvenom doručku

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Feb.2021, 11:37

Vladimir Marinković na prvom Bajdenovom molitvenom doručku

Molitveni doručak se u SAD, po tradiciji, održava svakog prvog četvrtka u februaru, a predstojeći, koji se održava četvrtog februara, privlači posebnu pažnju javnosti

Narodni poslanik i predsednk Kongresa srpsko-američkog prijateljstva (KSAP) Vladimir Marinković prisustvovaće, jedini iz Srbije, prvom molitvenom doručku u SAD čiji je domaćin novoizabrani predsednik SAD, Džozef Bajden, a na poziv senatora Krisa Kunsa i Tima Skonta, kao i kongresmena Džona Mulenara >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Toma Suozija.

jer je prvi koji organizuje nova, demokratska administracija, ali i jer je ovo prvi put u istoriji da će se ovaj svečani događaj održati onlajn.

Osim molitvenom doručku, Marinković će prisustvovati i najvećem skupu konzervativaca na svetu, Konferenciji za konzervativnu političku akciju (CPAC 21), u organizaciji Republikanske partije u Americi, a koji će se održati krajem februara u Orlandu.

Podsećamo, KSAP je u saradnji sa agencijom za istraživanje javnog mnjenja "Faktor plus", sproveo istraživanje „Odnos građana Srbije prema SAD“ koje je pokazalo da 20,9 odsto ispitanika imaju pozitivan stav prema Sjedinjenim Američkim Državama, dok čak 39 odsto njih imaju negativan stav. Кao uzrok tome 42,7 odsto ispitanih ističu držanje SAD prema Srbiji u poslednjih 30 godina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.