Vladika Jovan otkazao posetu Nišu jer se danas nije rodio dečak, već dve devojčice

Izvor: Blic, 27.Feb.2013, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladika Jovan otkazao posetu Nišu jer se danas nije rodio dečak, već dve devojčice

Vladika niški Jovan otkazao je za danas najavljenu posetu niškom Porodilištu, jer se do podneva, na dan kad je rođen car Konstantin Veliki, nije rodio dečak. Vladika je želeo da poseti majku i prvorođenu mušku bebu u okviru proslave 17 vekova od usvajanja Milanskog edikta.

Direktor Ginekološko-akušerske klinike dr Bojan Lukić rekao je da su juče u toku prepodneva rodile "samo" dve devojčice, tako da je vladika odlučio da svoju posetu odloži za naredni dan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
- Očekujemo da će se u toku celog 27. februara roditi makar jedan dečak. Vladika je želeo da poseti i daruje muško novorođenče, pa je zato i odlučio da dolazak u Porodilište pomeri za sutra - kaže dr Lukić.

Želja niškog vladike da na Konstantinov rođendan poseti samo prvorođenog dečaka i njegovu majku izazvala je niz komentara i pitanja u niškoj javnosti. Jedno od pitanja je zašto vladika pravi razliku između devojčica i dečaka, kao i to šta bi se desilo ako roditelji prvorođenog dečaka ne bi bili pravoslavne veroispovesti.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vladika Jovan dukatima sa likom cara Konstantina darovao i dečaka i devojčicu

Izvor: S media, 27.Feb.2013

Eparhija Niška saopštila je danas da je vladika niški Jovan darovao dukatima i devojčicu i dečaka koji su se rodili na dan rođenja cara Konstantina..."Pošto se prva rodila devojčica putem telefona je postignut dogovor sa roditeljima da ona ponese ime Jelena po majci cara Konstantina, a kako je...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.