Vladika Joanikije biće saslušan kod tužioca sutra u 10 sati

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2020, 21:45

Vladika Joanikije biće saslušan kod tužioca sutra u 10 sati

Tužilac Stevo Šekarić odredio je vladiki i sveštenicima 72-časovni pritvor.

Vladika Joanikije će, kako se nezvanično saznaje, biti saslušan kod osnovnog tužioca u Nikšiću, sutra u 10 sati.

Podsetimo, vladika i još sedam sveštenika SPC policija je privela na dan Svetog Vasilija Ostroškog, slave grada Nikšića, nakon veličanstvene litije.

Posle sinoćnih protesta, pristalice Srpske pravoslavne crkve (SPC) okupljaju se i večeras u Podgorici i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Nikšiću, prenose podgorički mediji.

U Podgorici veći broj građana okupio se na molebnu ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, ali su se nakon službe, na poziv rektora cetinjske Bogoslovije Gojka Perovića, mirno razišli, prenosi portal podgopričke Pobjede.

U crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću večeras je održan moleban koji je služio iguman manastira Bijela u Šavniku Isaija.

 U trenutku kada je ispred kapije policije stala interventna opremljena sa opremom za razbijanje demonstracija pozdravljena je aplauzom od strane građana.

Pojedini vozači sirenama pozdravljaju građane a oni im uzvraćaju aplauzima.

Nekoliko devojčica, među kojima su dve ćerke sveštenika Slobodana Jokića, donele su ruže i darivale policiju.

Građani skandiraju imena sveštenika koji su u pritvoru i aplauzom ih pozdravljaju. I većeras je bez rasvete ulica u kojoj je Centar bezbednosti, kao i najveći deo ulica pored, dok je u ostalim ulicama rasveta upaljena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.