Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Nov.2020, 14:25

Vladajuća većina u Skupštini Srbije podržava Brankicu Janković za poverenicu

Poslaničke grupe vladajuće koalicije u Skupštini Srbije su podržale predlog da Brankica Janković ponovo bude izabrana za poverenicu za zaštitu ravnopravnosti, o čemu bi trebalo da glasaju danas.

U ime "Jedinstvene Srbije" poslanica Marija Jevđić pohvalila je Brankicu Janković zbog saradnje sa ženskom parlamentarnom mrežom.

Moamer Bačevac iz SDPS-a rekao je da je Janković radila dobro i to ne samo na rodnoj ravnopravnosti nego i na ravnopravnosti uopšte.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Poslanik SPS-a Đorđe Milićević takođe je najavio podršku kandidatkinju koju je predložila poslanička grupa "Aleksandar Vučić za našu decu" i dodao da je posao poslanika da pomognu nezavisnim telima.

Milanka Jeftović Vukičić podržala je predlog u ime Srpske napredne stranke i pohvalila napredak rodne ravnopravnosti u Srbiji.

Ona je rekla da se "uz podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića na čelu brojnih optina nalaze žene koje će raditi u interesu građana", a posebno je istakla gradonačelnicu Niša i Užica.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Brankica Janković ponovo izabrana za Poverenika za zaštitu ravnopravnosti

Izvor: RTS, 26.Nov.2020

Skupština Srbije izabrala je ponovo Brankicu Janković za Poverenika za zaštitu ravnopravnosti. . Za izbor Jankovićeve glasalo je 178 poslanika, jedan je bio protiv, a jedan nije glasao.. .Jankovićeva je i ranije obavljala tu funkciju, a poslanici vladajuće većine...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.