Vlada usvojila zaključak o lečenju obolelih od retkih bolesti, na inicijativu Vučića

Izvor: B92, 08.Feb.2024, 17:21

Vlada usvojila zaključak o lečenju obolelih od retkih bolesti, na inicijativu Vučića

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici zaključak o načinu finansiranja lečenja lica obolelih od retkih bolesti u 2024. godini.

Zaključak je usvojen kako bi se obezbedio nastavak, ali i započinjanje lečenja tih pacijenata.

Za tu namenu je iz budžeta za 2024. godinu obezbeđeno ukupno 7.200.000.000 dinara, navodi se u saopštenju Vlade. Sredstva su namenjena onim pacijentima za koja Republička stručna komisija za retke bolesti donese odluku da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << im je lečenje neophodno i prioritetno.

Država je počela i isplatu jednokratne novčane pomoći u iznosu od 25.000 dinara za lica koja imaju retke bolesti, vaučerima za kupovinu lekova i medicinskih sredstava u iznosu od 35.000 dinara i vaučerima za rehabilitaciju i rekreaciju u iznosu od 50.000 dinara.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prilikom predstavlja plana "Skok u budućnost" izjavio da će se budžet za retke bolesti i inovativne lekove povećati za više od 200.000 miliona evra.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.