Vlada usvojila uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2013, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada usvojila uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredi

BEOGRAD -

Vlada Srbije usvojila je danas uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju za ovu godinu, kao i dva zaključka za interventnu pomoć poljoprivrednim gazdinstvima, izjavio je ministar poljoprivrede Goran Knežević.

On je, na konferenciji za novinare posle sednice Vlade, rekao da usvojena uredba o podsticajima omogućuje početak isplate subvencija, a zaključci predviđaju mere za pomoć poljoprivrednim gazdinstvima koja su rešenjima veterinarske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << inspekcije privremeno zatvorena i zabranjeno im je stavljanje u promet sirovog mleka.

Knežević je precizirao da će farmerima biti distribuirano po 300 kilograma zdravog kukuruza iz robnih rezervi po stočnom grlu, kao i odgovarajuća količina zeolita kako bi u kratkom roku podigli nivo stočne hrane, a samim tim i mleka.

Poljoprivrednici za

Asocijacija poljoprivrednika zatražila je danas da nadležne institucije hitno donesu i realizuju mere za ublažavanje šteta koju poljoprivredni proizvođači trpe usled pojave aflatoksina u mleku.

To udruženje poljoprivrednika je saopštilo da podržava mere Ministarstva poljoprivrede koje treba da pomognu da se popravi kvalitet mleka u Srbiji.

Kako je precizirano, jedna od mera je da mlekare nastave da preuzimaju mleko sa farmi, bez obzira na njegov kvalitet, kako mleko ne bi propadalo na štetu farmera i kako bi proizvođači ostvarili pravo na premiju po predatoj litri mleka.

Za poljoprivrednike je prihvatljiva i odluka Ministarstva poljoprivrede da se svim farmama koje proizvode mleko podeli kukuruz iz robnih rezervi i to 300 kilograma po grlu muzne krave, kao i odgovarajuća količina minerala zeolit koji neutrališe aflatoksin u stočnoj hrani.

"Pored ovih mera predlažemo usaglašavanje Pravilnika o prisustvu aflatoksina u stočnoj hrani i Pravilnika o nivou aflatoksina u mleku, jer prema trenutno važećim dokumentima dozvoljeni nivo aflatoksina u hranivu direktno proizvodi koncentraciju aflatoksina u mleku određenoj prema pravilniku koji je na snazi od 2010. godine", ukazala je Asocijacija proizvođača.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vladina podrška ratarima

Izvor: Mondo, 28.Feb.2013

Vlada Srbije usvojila je danas uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju za ovu godinu...Usvojena su i dva zaključka za interventnu pomoć poljoprivrednim gazdinstvima, izjavio je ministar poljoprivrede Goran Knežević...On je, na konferenciji za novinare, posle sednice Vlade,...

Nastavak na Mondo...

Knežević: Omogućen početak isplate subvencija

Izvor: Beta Video, 28.Feb.2013

BEOGRAD - Omogućen početak isplate subvencija, rekao je ministar poljoprivrede Goran Knežević. (CH 2)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.