Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jan.2020, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada usvojila medijsku strategiju do 2025. godine

Premijerka Ana Brnabić saopštila je da je Vlada danas usvojila Medijsku strategiju do 2025. godine.

Brnabić je na svom Tviter nalogu napisala da će Radna grupa nastaviti da radi na Akcionom planu za implementaciju.

"Hvala članovima Radne grupe i partnerima iz EU, OEBS, ambasade Norveške i Fondacije Кonrad Adenauer. Ovo je prvi korak. Ostaćemo posvećeni ovom poslu", navela je Brnabić.

Ovo je prvi korak, navela je ona, ostaćemo posvećeni ovom poslu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Ovo je drugi pokušaj izrade nove Medijske strategije. Krajem marta 2018. godine saopšteno je da je Medijska strategija završena, iako su radnu grupu nekoliko meseci pre toga napustili predstavnici najvećih medijskih udruženja, koji su ocenili da je ta strategija nelegitiman dokument. Nakon toga predstavnici vlasti objavili su da je izrada medijske strategije obustavljena.

Nova radna grupa formirana je u junu 2018. U saopštenju Medijske koalicije u decembru je navedeno da su u izradi Nacrta medijske strategije Srbije do 2024. godine aktivno učestvovali i njihovi predstavnici i udruženja, ali da se situacija na medijskoj sceni iz dana u dan pogoršava.

Medijsku koaliciju čine Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija, Asocijacija onlajn medija i Asocijacija Lokal pres.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.