Vlada sutra o budžetskim studentima

Izvor: B92, 23.Maj.2012, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada sutra o budžetskim studentima

Beograd -- Vlada Srbije trebalo bi da sutra razmatra kvote za upis budžetskih studenata na državnim univerzitetima u narednoj školskoj godini.

Predloženo je da na Univerzitet u Beogradu bude upisano 9.338 studenata o trošku države.

Državni sekretar u Ministarstvu prosvete Radivoje Mitrović agenciji Beta rekao je da očekuje da vlada odluči o upisnim kvotama, a predloženo je da na svim državnim univerzitetima bude ukupno 16.597 brucoša čije školovanje će plaćati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << država.

Predložene kvote su za 1,77 odsto veće od prošlogodišnjih.

"Od svih fakulteta smo tražili detaljna obrazloženja za predloženi broj studenata. Bitno nam je da svaki student kada završi fakultet može da nađe posao i tome prilagođavamo kvote", kazao je Mitrović agenciji Beta.

Među beogradskim fakultetima najviše budžetskih studenata trebalo bi da upiše Filološki fakultet, ukupno 720. Filozofski fakultet treba da upiše 640 brucoša koji će se školovati o trošku budžeta.

Predviđeno je da Poljoprivredni fakultet upiše 630, Pravni fakultet 600, a Ekonomski fakultet 570. Najmanje budžetskih studenata ove godine trebalo bi da upiše Fakultet za fizičku hemiju, 80 brucoša.

Prijavljivanje kandidata najverovatnije će trajati od 20. do 22. juna, polaganje prijemnih ispita predviđeno je od 25. do 27. juna, a rezultati će biti objavljeni 28. juna.

Konačna rang-lista, prema predlogu kalendara upisa, biće objavljena 2. jula, a do 12. jula mora biti završen upis u prvom roku. Drugi upisni termin je od 3. do 30. septembra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.