Vlada potvrdila: Dobili smo nacrt

Izvor: B92, 29.Apr.2021, 09:20

Vlada potvrdila: Dobili smo nacrt

Nacrt ugovora, koji je usvojio Sveti Arhijerejski Sinod SPC, dostavljen je Vladi Crne Gore, potvrđeno je iz kabineta premijera Zdravka Krivokapića.

Vlada će, kažu, ubrzo zvanično odgovoriti, nakon što utvrdi da li su sve njegove odredbe u saglasnosti sa Ustavom i zakonima Crne Gore.

"Ugovor između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve biće u potpunosti usaglašen između obeju strana, uz uvažavanje pravnog poretka države i kanonskog i organizacionog ustrojstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srpske pravoslavne crkve", stoji u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Krivokapić je, kažu, u stalnoj komunikaciji sa patrijarhom srpskim Porfirijem i episkopom budimljansko-nikšićkim Joanikijem.

Ugovor će, najavili su, biti predstavljen javnosti i potpisaće ga patrijarh srpski Porfirije i premijer Krivokapić.

"Radujemo se što će njegova svetost patrijarh srpski Porfirije uskoro doći u Crnu Goru", stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vlada C.Gore potvrdila da je dobila Nacrt ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2021

Nacrt ugovora, koji je usvojio Sveti Arhijerejski Sinod SPC, dostavljen je Vladi Crne Gore, potvrđeno je iz kabineta premijera Zdravka Krivokapića..."Ugovor između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve biće u potpunosti usaglašen između obeju strana, uz uvažavanje pravnog poretka države...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.