Vlada odobrila isplatu dela dobiti radnicima PTT

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2009, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada odobrila isplatu dela dobiti radnicima PTT

BEOGRAD - Vlada Srbije odobrila je da se radnicima PTT Srbije isplati deo prošlogodišnje dobiti tog javnog preduzeća, rečeno je danas agenciji Beta u Ministarstvu za telekomunikacije Srbije.

Kako su naveli, Vlada Srbije je sinoć održala telefonsku sednicu na kojoj je usvojila odluku Upravnog odbora PTT-a da se neraspoređena dobit iz 2008, odnosno 25 odsto ukupne dobiti preduzeća, u jednakim delovima upotrebi za program racionalizacije i podelu radnicima.

Ministarka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za telekomunikacije Srbije Jasna Matić juče je navela da je to uglavnom u skladu sa opredeljenjima Vlade da se mora ići u restrukturiranje javnih preduzeća i racionalizaciju poslovanja.

Upravni odbor PTT Srbije odlučio je da se od 676 miliona dinara neraspoređene dobiti iz 2008. godine polovina iskoristi za isplatu po 18.400 dinara zaposlenima, a preostali novac za racionalizaciju i otpremnine radnicima, saopštilo je to javno preduzeće.

Radnici PTT Srbije počeli su u sredu 28. oktobra proteste zahtevajući poštovanje kolektivnog ugovora i isplatu dela dobiti preduzeća radnicima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.