Vlada o promeni Uredbe za dodelu stanova

Izvor: RTS, 12.Avg.2009, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada o promeni Uredbe za dodelu stanova

Vlada i Generalni sekretarijat razmatrali promenu Uredbe po kojoj su zaposleni u državnim službama otkupljivali stanove po povlašćenim uslovima. Izmenom spornog člana Uredbe država će onemogućiti otkup stanova po cenama znatno nižim od tržišnih.

Na prvom sastanku, predstavnici kabineta premijera, Generalnog sekretarijata Vlade Srbije, Direkcije za imovinu i Poreske uprave razmatrali su promenu Uredbe o rešavanju stambenih potreba zaposlenih u državnim službama. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Ukoliko se Uredba iz 2002. godine izmeni, posebno sporni član 3, to znači da državni stanovi više neće moći da se otkupljuju po cenama znatno nižim od tržišnih, saznaje Radio-televizija Srbije.

Premijer Srbije Mirko Cvetković izdao je u petak nalog Generalnom sekretarijatu Vlade Srbije da u roku od dve nedelje u potpunosti rasvetli aferu oko stanova koji su dodeljivani zaposlenima u vladi.

Cvetković je zatražio da se izvrši revizija svih postupaka i ispitaju pravne mogućnosti kako bi se otklonile nepravilnosti prilikom dodele stanova.

Pisanu odluku, radna grupa treba da dostavi premijeru do 21. avgusta.

To je rok i za odluku o tome da li će vlasnici već otkupljenih 288 stanova morati da ih doplaćuju, ali i rok za odluku o stotinu stanova čiji je otkup, po nalogu premijera, zaustavljen.

Predsednik Srbije Boris Tadić ranije je zatražio da se preispitaju odluke o dodeljivanju i otkupu državnih stanova po privilegovanim uslovima.

Generalna sekretarka Vlade Tamara Stojčević izjavila je da je u prvih nekoliko dana obavljena revizija desetak postupaka dodele državnih stanova i da su jedine utvrđene nepravilnosti u vezi sa cenom njihovog otkupa.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Provera državnih stanova

Izvor: Danas, 12.Avg.2009

Uredba po kojoj su zaposleni u državnim službama mogli da otkupljuju stanove, biće danas predmet razgovora nadležnih u Generalnom sekretarijatu Vlade, Poreskoj upravi i Direkciji za imovinu, preneo je RTS. Pomoćnik direktora Direkcije za imovinu Srboljub Panić rekao je da postoji mogućnost da...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.