Vlada će pomoći u poplavljenim područjima

Izvor: Vesti-online.com, 16.Maj.2010, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada će pomoći u poplavljenim područjima

Vlada će učiniti sve da sanira štete i pomogne ugroženima u opštini Trgovište najavili su u nedelju ministri odbrane Dragan Šutanovac i rada i socijalne politike Rasim Ljaljić prilikom obilaska poplavljenih područja u ovoj opštini gde su dve osobe izgubile život.

Šutanovac je rekao da će Vlada pružiti pomoć ne samo ugroženim osobama, već i u obnavljanju infrastrukture, a Ljajić da će Vlada za opštinu Trgovište izdvojiti jednokratnu pomoć na osnovu informacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i procene opštinske komisije o pričinjenoj šteti.

"Inženjerske jedinice Četvrte brigade Kopnene vojske u toku nedelje će obići opštinu, konsultovati se sa stručnjacima iz opštine i videti šta u skladu sa našim mogućnostima možemo da učinimo", rekao je Šutanovac novinarima.

Naglašavajući da je reč o prirodnim nepogodama koje se u ovom kraju ne pamte u poslednjih 80 godina, ministar Šutanovac je rekao da će pripadnici Vojske Srbije biti na terenu gde god to bude potrebno.

Ministar Rasim Ljajić istakao je da je u ovom trenutku prioritet da se normalizuje snabdevanje strujom i vodom, a da se u srednjeročnom periodu popravi porušena i uništena infrastruktura, pre svega putevi i mostovi.

"Vlada će uspeti da u velikoj meri sanira posledice ovih poplava i šteta koje su pričinjene. Nažalost, nećemo moći da vratimo dva ljudska života, i to je najveća cena koja je placena kao posledica ovih poplava", rekao je ministar Ljajić, ističući da će pomoć biti pružena i porodicama koje su izgubile svoje najdraže.

Jako nevreme je juče posle podne zahvatilo opštinu Trgovište i sliv reke Pčinje, a u pomoć meštanima poplavljenog područja odmah su stigli pripadnici Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Bujica je odnela oko 100 metara betonskog zida, čija je funkcija bila da zaštiti gradić i njegove stanovnike od eventualnih poplava.

Poplavljeno je oko 50 domaćinstava, vrtić, benzinska stanica, trafostanica i pumpa, reka Pčinja se izlila preko brane u dužini od dva kilometra, a najveća šteta je naneta baštama i povrtarskoj kulturi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.