Vlada: Usvojena Nacionalna strategija za razvoj pravosuđa u sledećih pet godina

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jul.2020, 15:19

Vlada: Usvojena Nacionalna strategija za razvoj pravosuđa u sledećih pet godina

Vlada Srbije saopštila je danas da je usvojila Nacionalnu strategiju za razvoj pravosuđa za period 2020-2025. godine i revidirani Akcioni plan za Poglavlje 23, koji predstavljaju strateška dokumenta za nastavak reformskih procesa u oblasti vladavine prava.

Nova Strategija razvoja pravosuđa za period 2020-2025. godine predstavlja "nastavak prethodne Strategije za petogodišnji period i kontinuitet daljeg unapređenja efikasnosti pravosuđa".

Kako je navedeno, "strategija >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je izrađena u skladu sa daljim procesom pristupanja Srbije Evropskoj uniji (EU), kao i u cilju jačanja pravne države, dostupnosti pravde i pravne sigurnosti, te ostvarivanja kvalitetne i efikasne zaštite prava i sloboda građana".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.