Vlada Srpske odbacuje optužbe načelnika SDS: „Imamo isti odnos prema svim opštinama

Izvor: Blic, 16.Nov.2017, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srpske odbacuje optužbe načelnika SDS: „Imamo isti odnos prema svim opštinama"

U SDS tvrde da Vlada RS ima maćehinski odnos prema opštinama u kojima oni čine vlast, dok iz Vlade odgovaraju da to nije tačno i da nema selektivnog pristupa prilikom ulaganja u zajednice u RS.

Naime, načelnici iz SDS ogorčeni su što premijerka Željka Cvijanović i ministri obilaze samo opštine u kojima vlada SNSD, te da se to radi po direktivi lidera SNSD Milorada Dodika. Zbog toga su uputili poziv predsednici Vlade i ministrima da posete njihove opštine u roku od 30 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dana, jer su nezadovoljni odnosnom Vlade RS prema njima.

- Tražimo da se prestane sa praksom da se posećuju samo opštine u kojima je na vlasti SNSD – rekao je Miroslav Lučić, predsednik Konferencije za lokalnu upravu SDS.

On je istakao i da nisu tačne izjave da Vlada ima dobar odnos sa svim zajednicama, jer ima selektivni i diskriminatorski odnos prema opštinama u kojima je na vlasti SDS.

Lučić je najavio i da će načelnici iz SDS napustiti Savez opština i gradova RS ukoliko predsednik Saveza Ljubiša Ćosić ne sazove hitnu sednicu na kojoj bi se raspravljalo o problemima opština.

Međutim, iz Vlade RS poručuju da nije tačno da se ne dele lokalne zajednice kojim će se pomoći u njihovom razvoju.

- Vlada RS je u potpunosti opredeljena za ravnomeran razvoj svih opština u Srpskoj i nema selektivan pristup kada su u pitanju ulaganja u njihov razvoj. Predstavnici Vlade redovno posećuju sve opštine i ostvaruju kontakte sa svim načelnicima i gradonačelnicima, a takva praksa biće nastavljena i u budućem periodu – istaknuto je u Vladi RS za „EuroBlic“.

Predsednik Saveza opština i gradova RS Ljubiša Ćosić poručuje da će do kraja godine biti održana sednica Predsedništva Saveza, na kojoj će raspravljati o problemima opština, ali da očekuje i da načelnici SDS pripreme argumentovane činjenice za sve što tvrde u javnosti poslednjih dana.

- Pripremićemo materijale iz kojih se vidi jednak odnos Vlade RS prema svim opštinama i gradovima. Međutim, Savez je organizacija koja okuplja opštine i nije mesto na kojem se raspravlja o politikama, tako da ne stoje optužbe iz SDS – kaže Ćosić.

Opasne i neozbiljne izjave

Ljubiša Ćosić, predsednik Saveza, kaže da su najave SDS da će napustiti Savez istovremeno opasne i neozbiljne.

– Siguran sam da do toga neće doći i da ćemo uspeti dogovorom da rešimo neslaganja i drugačija viđenja. Ne bih volio da se ovo radi zbog toga što sam ja istovremeno funkcioner SNSD i predsednik Saveza. Ne treba zaboraviti da je moj prethodnik na čelu Saveza, bio Mićo Mićić, koji je u to vreme bio i potpredsednik SDS – poručuje Ćosić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.