Vlada Srbije tražila iljušin do 15. septembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2012, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije tražila "iljušin" do 15. septembra

BEOGRAD -

Vlada Srbije zatražila je danas od Ruske Federacije da od 26. avgusta do 15. septembra ustupi Srbiji avion "iljušin 76", koji je danas sleteo na niški aerodrom, za gašenje požara.

Kako je saopšteno posle sednice Vlade, avion bi trebalo da bude smešten na aerodromu "Konstatnin Veliki" u Nišu.

U gašenju požara u Srbiji već učestvuje avion ruskog Ministarstva za vanredne situacije tipa "beriev 200" kapaciteta 12 tona vode, a u toku dana trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bi da se priključi i ruski avion tipa "iljušin", koji ima rezervoar za 42 tone vode, saopštio je ranije danas MUP.

Na današnjoj sednici Vlada je ocenila da su na gašenju požara na teritoriji Srbije angažovane raspoložive snage i sredstva i da je neophodno uključiti i dodatne vazduhoplove kako bi te akcije bile efikasnije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.