Vlada Srbije pomaže lokalne vlasti u borbi za povoljniju demografiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2022, 18:05

Vlada Srbije pomaže lokalne vlasti u borbi za povoljniju demografiju

Pomoćnica ministra za brigu o porodici i demografiju Aleksandra Čamagić poručila je danas tokom posete Kučevu, da je uprkos lošem demografskom trendu raduje činjenica da lokalne vlasti prate način rešavanja ovog problema koji sprovodi Vlada Srbije.

Čamagić je istakla da se u malim opštinama kao što je Kučevo, u kojima je odlazak na rad u veće gradove i u inostranstvo prisutan već decenijama, mladi mogu zadržati jedino podizanjem kvaliteta života.

Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je podsetila da je direktna podrška porodici sa decom na republičkom nivou od 1. januara znatno povećana sa 100.000 na 300.000 dinara za prvo dete, uz jednokratnu pomoć od 100.000 dinara za drugo i uz izdvajanja koja ostaju na snazi za treće i četvrto dete u porodici.

Čamagić je objasnila da pomenuta sredstva nisu zanemarljiva ni na lokalnom nivou, dodajući da od najvećeg lokalnog problema sa kojim se suočava svaka opština, zavisi i to gde će biti usmerena izdvajanja za povećanje kvaliteta života mladih u manjim mestima.

Na sastanku sa predsednikom Opštine Kučevo Ivanom Rajičićem, posebno je istaknut projekat zapošljavanja mladih koji se ovde sprovodi uz podršku Vlade Srbije.

Na osnovu tog projekta, Kučevo će u naredne dve godine izdvojiti 40 miliona dinara za subvencionisanje samozapošljavanja mladih, što kroz dodelu bespovratnih sredstava, što kroz pojednostavljenu proceduru kupovine ili davanja u zakup zemljišta i lokala u vlasništvu Opštine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.