Izvor: Medijski istraživački centar, 30.Mar.2012, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije državnoj agenciji Tanjug dala beskamatni kredit za izveštavanje tokom predizborne kampanje?!

Vlada Srbije odobrila je državnoj novinskoj agenciji Tanjug beskamatni kredit od 17,5 miliona dinara za izveštavanje o predizbornoj kampanji i izbornom danu 6. maja i sve to na sednici na kojoj je donela mere štednje, koje bi u budžetu trebalo da donesu uštede od 15,7 milijardi dinara.
 Kredit je odobren tri dana nakon što je agencija Tanjug to zatražila, a prema ugovoru, rok vraćanja zajma je 31. decembar ove godine.
Prema zaključku Vlade, kredit je dodeljen iz privatizacionih >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << primanja budžeta Srbije.
Kao razlog za donošenje odluke o davanju kredita naveden je zahtev Tanjuga mu se odobre sredstva za 'izmirivanje rashoda izveštavanja i nabavku opreme, kako bi se u celosti obezbedili adekvatno izveštavanje i pokrivenost video i foto servisom predizborne kampanje i izbornog dana 6. maja'.
Za rad državne novinske agencije svake godine izdvaja se i deo iz budžeta, a u 2011. godini izdvojeno je 216.715.000 dinara.
 

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada dala pozajmicu Tanjugu

Izvor: EMportal, 30.Mar.2012

Vlada Srbije odobrila državnoj novinskoj agenciji Tanjug beskamatni kredit od 17,5 miliona dinara za izveštavanje o predizbornoj kampanji i izborima 6. maja. Rok za vraćanje zajma je 31. decembar.

Nastavak na EMportal...

Vlada dala Tanjugu kredit od 17,5 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2012

BEOGRAD -..Vlada Srbije odobrila je državnoj novinskoj agenciji Tanjug beskamatni kredit od 17,5 miliona dinara za izveštavanje o predizbornoj kampanji i izbornom danu 6. maja...Vlada je taj zajam odobrila u četvrtak, na istoj sednici na kojoj je donela mere štednje, koje bi u budžetu trebalo da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.