Izvor: S media, 23.Avg.2012, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije: Usvojene mere za prevazilaženje posledica suše (VIDEO)

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici mere za prevazilaženje posledica aktuelne suše. Mere se odnose na oslobađanje poljoprivrednika određenih finansijskih obaveza ili njihovo prolongiranje, na intevencije na tržištu kako bi se obezbedila stabilnost u snabdevanju i cene, kao i finansijsku pomoć poljoprivrednicima povećanjem podsticaja.

"Mere omogućavaju dodatni grejs period od godinu dana za subvencionisane kratkoročne i dugoročne agrarne >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kredite, tokom kog poljoprivrednici neće vraćati glavnicu, a nastaviće ugovoreno plaćanje kamate", kaže se u saopštenju Vlade Srbije.

"Registrovana poljoprivredna gazdinstva se oslobođaju plaćanja naknade za odvodnjavanje i navodnjavanje za 2011. i 2012. godinu.

Vlada je odlučila da Republička direkcija za robne rezerve interventno kupi do 200.000 tona merkantilnog kukuruza na domaćem tržištu, u cilju popunjavanja strateških rezervi, a privremeno će biti ukinute carine i prelevmani na uvoz svih vrsta žitarica do naredne žetve", dodaje se u saopštenju.

Vlada Srbije donela je i Uredbu kojom se 35 delatnosti oslobađa se obaveze posedovanja fiskalnih kasa.

"Obaveza evidentiranja prometa preko fiskalne kase biće ukinuta, između ostalih, zanatskim radnjama koje pružaju frizerske, kozmetičarske, fotografske, taksi usluge, za atomehaničarske radnje, radnje koje pružaju usluge hemijskog čišćenja, pogrebne usluge, popravke elektronskih i električnih aparata, aparata za domaćinstvo i nameštaja, taksi službe, kao i za zanatlije koje se bave građevinskom delatnošću i održavanjem objekata i okoline", kaže se između ostalog u saopštenju Vlade Srbije.

(S media)

FOTO: infobiro

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.