Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Apr.2018, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije: Ministar odbrane Hrvatske nije dobrodošao u Srbiju

Vlada Srbije odlučila je danas da do daljeg zabrani potpredsedniku Vlade i ministru odbrane Hrvatske Damiru Krstičeviću ulazak u Srbiju, kao recipročnu meru zbog odluke hrvatskih vlasti da zabrane ulazak ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu.

U saopštenju posle sednice navodi se da je Vlada odlučila o merama reciprociteta Hrvatskoj, prema kojima Krstičević do daljeg nije dobrodošao u Srbiju.

Mere reciprociteta Vlada Srbije donela je kao odgovor na notu Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << spoljnih i evropskih poslova Hrvatske o zabrani ulaska ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina u Hrvatsku.

Vlada Srbije smatra da su takvi postupci Hrvatske suprotni duhu dobrosusedske saradnje i poštovanju osnovnih evropskih vrednosti, u koje spada i sloboda kretanja ljudi, piše u saopštenju.

Dodaje se da Vlada Srbije ostaje opredeljena za izgradnju dobrosusedskih odnosa s Hrvatskom, uzdržavajući se od postupaka koji mogu doprineti narušavanju odnosa sa susedima.

"Vlada Srbije ostaje posvećena održavanju mira i stabilnosti u regionu i poštovanju evropskih načela i vrednosti, u interesu svih građana Srbije i regiona", piše u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatski ministar odbrane nije dobrodošao u Srbiju

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Apr.2018

BEOGRAD - Vlada Srbije donijela je danas odluku o mjerama reciprociteta Hrvatskoj, prema kojima potpredsjednik vlade i ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević do daljeg nije dobrodošao u Srbiju...Mjere reciprociteta Vlada Srbije donijela je kao odgovor na notu Ministarstva spoljnih i evropskih...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Ministru odbrane Hrvatske zabranjen ulazak u Srbiju

Izvor: Radio 021, 26.Apr.2018

Vlada Srbije odlučila je danas da do daljeg zabrani potpredsedniku Vlade i ministru odbrane Hrvatske Damiru Krstičeviću ulazak u Srbiju...Mere reciprociteta Vlada Srbije donela je kao odgovor na notu Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Hrvatske o zabrani ulaska ministra odbrane Srbije Aleksandra...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.