Vlada RS podnela ostavku

Izvor: Blic, 27.Feb.2013, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada RS podnela ostavku

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Igor Radojičić potvrdio je da je primio pisanu ostavku premijera RS Aleksandra Džombića i njegovog kabineta.

"Primio sam pismo kojim je Vlada RS podnela ostavku. Na osnovu tog pisma zakazao sam posebnu sednicu Narodne skupštine, jer Narodna skupština mora da konstatuje ostavku Vlade", kazao je Radojičić novinarima u parlamentu RS.

Posebna sednica parlamenta RS zakazana je za danas u 13.30. Predsednik RS Milorad >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Dodik najavio je da će odmah posle ostavke dosadašnjeg premijera Džombića i njegovog kabineta biti imenovan mandatar za sastav nove Vlade RS, koja bi mogla da bude izabrana u narednih sedam dana.

U javnosti se spekuliše da bi novi premijer RS trebalo da bude Željka Cvijanović, dosadašnja ministarka za ekonomske odnose i regionalnu saradnju, koja je jedan od Dodikovih najbližih saradnika. Dodik je juče potvrdio da će u novoj Vladi biti promenjeni ministri unutrašnjih poslova, zdravstva, prosvete i "još neki".

Takođe je potvrdjeno da koalicioni partneri vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Demokratski narodni savez (DNS) i Socijalistička partija RS (SP RS), neće menjati svoje ministre u novoj entitetskoj vladi.

Ministri iz DNS-a su na čelu resora saobraćaja i veza i uprave i lokalne samouprave, dok su socijalisti na čelu ministarstva rada i boračko invalidske zaštite i ministarstva pravde.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vlada RS dala ostavku

Izvor: Akter, 27.Feb.2013

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić potvrdio je da je primio pisanu ostavku premijera RS Aleksandra Džombića i njegovog kabineta

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.