Izvor: Nezavisne Novine, 04.Feb.2016, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada RS: Izmjene i dopune Zakona o prometu eksplozivnih materija

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske utvrdila je danas Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prometu eksplozivnih materija i zapaljivih tečnosti i gasova.

Predloženim izmjenama i dopunama preciznije su definisane pojedine zakonske odredbe radi jasnije primjene u praksi, da bi se olakšala procedura primjene, uskladili određeni pojmovi sa međunarodnim i standardima u regionu, te da bi se bezbjednost lica i imovine podigla na što veći nivo, saopšteno je iz Biroa Vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Srpske za odnose s javnošću.

Na današnjoj sjednici doneseno je rješenje o odobravanju uplate doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za osiguranike u bivšim državnim preduzećima, akcionarskim društvima u većinskom vlasništvu Republike Srpske i zemljoradničkim zadrugama koji stažom osiguranja za koji će biti uplaćeni doprinosi ispunjavaju uslove za ostvarivanje plana na starosnu penziju do kraja ove godine.

Doprinosi će biti uplaćeni iz sredstava za socijalno zbrinjavanje radnika, nakon usaglašavanja iznosa između Fonda PIO i Komisije za socijalno zbrinjavanje radnika.

U tom smislu Fond PIO se zadužuje da za uplatioce doprinosa, pravne sljedbenike, odnosno osiguranike ako nema uplatioca doprinosa, objavi javni poziv za korištenje ovih sredstava.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada RS: Tradicionalna trgovina sa Hrvatskom štetna po Srpsku i BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Feb.2016

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske utvrdila je danas Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prometu eksplozivnih materija i zapaljivih tečnosti i gasova...Predloženim izmjenama i dopunama preciznije su definisane pojedine zakonske odredbe radi jasnije primjene u praksi, da bi se olakšala procedura...

Nastavak na Nezavisne Novine...

„Kosmosu“ ponovo blokiran račun – Vlada odobrila reprogram

Izvor: Capital.ba, 04.Feb.2016

BANJALUKA, Poreska uprava RS blokirala je prošlog mjeseca račun preduzeću „Kosmos“ iz Banjaluke zbog neizmirenih poreskih obaveza u iznosu 9,7 miliona KM. „Kosmos“ ne može vratiti čak ni 200.000 KM koje su posudili od Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća RS zbog čega je danas...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.