Vlada Norveške zabranjuje DECI burke Za odeću koja prekriva lica nema mesta u ŠKOLAMA

Izvor: Blic, 12.Jun.2017, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Norveške zabranjuje DECI burke "Za odeću koja prekriva lica nema mesta u ŠKOLAMA"

Vlada Norveške predložila je uvođenje zabrane nošenja muslimanskog vela u obdaništima, školama i na univerzitetima.

Francuska, Holandija, Belgija, Bugarska i nemačka pokrajina Bavarska ranije su uvele zabrane nošenje vela koji pokriva lice na javnim mestima.

Norveška manjinska vlada, koju čine Konzervativna partija i Napredna stranka, uverena je da će dobiti podršku opozicije za usvajanje ove mere.

Norveška, u kojoj se parlamentarni izbori održavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 11. septembra, mogla bi da postane prva nordijska zemlja koja je odraslima i deci zabranila nošenje burke.

- Za odeću kojom se pokriva lice, poput nikaba ili burke, nema mesta u norveškim školama. Mogućnost komunikacije je osnovna vrednost - rekao je na konferenciji za novinare vršilac dužnosti ministra za imigraciju i integracije Per Sandberg.

Zaposleni koji insistiraju da nose veo rizikuju da ostanu bez posla, a studenti bi mogli biti izbačeni sa univerziteta.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.