Izvor: Nezavisne Novine, 22.Avg.2016, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Njemačke preporučuje građanima skladištenje hrane

BERLIN - Njemačka Vlada je prvi put od okončanja hladnog rata savjetovala svojim građanima da uskladište veće količine hrane i vode koje će koristiti u slučaju vanredne situacije.

Pojedini poslanici iz redova opozicije smatraju da novi koncept Civilne zaštite koji će sredinom sedmice biti iznijet pred ministre predstavlja zastrašivanje javnosti.

Građanima je savjetovano da uskladište dovoljno hrane za desetak dana jer u slučaju vanredne situacije nacionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << službe neće moći odmah da pomognu svima.

NJemački dnevnik "Frankfurter algemajne cajtung" navodi da se novi koncept nalazi u dokumentu Ministarstva unutrašnjih poslova, koji sadrži 69 stranica.

U dokumentu se navodi da "vjerovatno neće doći do napada na njemačku teritoriju zbog kojeg će biti potrebna konvencionalna odbrana ali da ne može biti odbačena mogućnost veće bezbjednosne prijetnje zbog čega su neophopdne mjere civilne odbrane".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Nemačka vlada preporučuje skladištenje hrane za vanredne situacije

Izvor: Blic, 22.Avg.2016

Nemačka Vlada je prvi put od okončanja hladnog rata savetovala svojim građanima da uskladište veće količine hrane i vode koje će koristiti u slučaju vanredne situacije...Pojedini poslanici iz redova opozicije smatraju da novi koncept Civilne zaštite koji će sredinom sedmice biti iznet pred...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.