Vlada Mjanmara oslobađa zatvorenike

Izvor: B92, 17.Apr.2022, 15:51

Vlada Mjanmara oslobađa zatvorenike

Vojna vlada Mjanmara danas je počela da pušta na slobodu više od 1.600 zatvorenika u znak dobre volje povodom proslave tradicionalne Nove godine.

Kako su naveli, to se ne odnosi ni na jednog političkog zatvorenika.

General Min Aung Hlaing, pomilovao 1.619 zatvorenika, uključujući 42 stranca, prenosi AP.

Masovno puštanje zatvorenika je u ovoj zemlji uobičajeno za velike praznike, međutim generalu se zamera to što nije oslobođen nijedan politički >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zatvorenik.

Viši član Društva bivših političkih zatvorenika Tun Ki izjavio je da Min Aung Hlaing drži političke zatvorenike kao taoce, jer general ljude koji se protive njegovoj vladi vidi kao zločince i namerava da ih slomi.

Udruženje za pomoć političkim zatvorenicima saopštilo je u petak da se u zatvorima nalazi 10.238 političkih zatvorenika.

Mjanmar je pod vojnom upravom od februara prošle godine, kada je vojska zbacila izabranu vladu Aung San Su Chi, a preuzimanje vlasti naišlo je na ogroman otpor koji se od tada pretvorio u ono što su neki stručnjaci UN-a okarakterisali kao građanski rat, navodi američka agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mjanmar oslobađa 1.600 zatvorenika

Izvor: Radio 021, 17.Apr.2022

Vojna vlada Mjanmara danas je počela da pušta na slobodu više od 1.600 zatvorenika u znak dobre volje povodom proslave tradicionalne Nove godine.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.