Vlada Italije i sindikati: Pakt o obnovi javne administracije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Mar.2021, 12:23

Vlada Italije i sindikati: Pakt o obnovi javne administracije

Premijer Italije Mario Dragi potpisao je sa predstavnicima sindikata "Pakt o inovacijama javnog rada i socijalne kohezije".

Reč je o dogovoru kojim se predviđa obnova javne administracije, obrazovanje za nove profesije i generacijska obnova zaposlenih u javnoj administraciji, piše agencija Ansa.

Prema rečima premijera Dragija, "dobro funkcionisanje javne administracije je osnova za dobar rad društva kao celine".

Pakt je deo priprema za primenu "Plana obnove", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << utroška 209 milijardi evra koje je Italija dobila od Evropske unije za oporavak od zdravstvene i ekonomske krize prouzrokovanih pandemijom kovida-19.

Jedan od zadataka Plana obnove je upravo rekonstrukcija i prilagođavanje javne administracije novoj tehnološkoj eri.

Ministar za javnu administraciju Renato Bruneta ocenio je da pakt podrazumeva nova ulaganja za osposobljavanje budućih uposlenika i da predstavlja uvod u nove odnose sa sindikatima.

Renato Bruneta je član stranke desnog centra "Forca Italija", a kao ministar u vladi nekadašnjeg premijera Silvija Berluskonija ostao je upamćen po izjavi da su "zaposleni u javnoj administraciji neradnici".

U novoj vladi Bruneta je ponovo ministar, kao član svoje stranke koja čini deo koalicije levih i desnih stranaka izvršne vlasti premijera Maria Dragi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.