Vlada Avdulaha Hotija uklonila “mere reciprociteta“

Izvor: RTS, 06.Jun.2020, 10:26

Vlada Avdulaha Hotija uklonila “mere reciprociteta“

Nova kosovska vlada premijera Avdulaha Hotija poništila je odluke kojima je izrečena "mera reciprociteta" prema centralnoj Srbiji.
Avdulah Hoti je na sednici rekao da su odlukom ukinute sve prepreke za nastavk dijaloga, a ukoliko dijalog nema povoljan ishod "mere reciprociteta" ponovo će biti vraćene.

Odluka stupa na snagu odmah.
Odluka je, dodao je Hoti, privremena i može da traje dan, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mesec, godinu...
"Očekujemo da Srbija prekine kampanju protiv priznavanja Kosova. Očekujemo od partnera da izvrše pritisak na Srbiju", naveo je Hoti.
Hoti je na konferenciji za medije rekao da neće preneti ovlašćenja za dijalog na predsednika Hašima Tačija, dodajući da je uloga premijera u dijalogu predviđena kosovskim ustavom.
"Premijer vodi dijalog na osnovu ustava. Nikada neću preneti ovlašćenja na predsednika. Dijalog vodi vlada ", rekao je Hoti.
Vlada je na današnjoj sednici poništila prethodne odluke vlade Aljbina Kurtija od 20. marta 2020. o postepenoj primeni reciprociteta sa Beogradom i odluku od 30. maja 2020. da dopuni izmene i dopune prve odluke o toj meri.
Predstavnici Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja u vladi glasali su protiv te odluke. 
To je jedna od četiri tačke dnevnog reda na sastanku vlade u Prištini.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada u Prištini ukinula "mere reciprociteta"

Izvor: Blic, 06.Jun.2020

Nova kosovska vlada premijera Avdulaha Hotija poništila je odluke kojima je izrečena "mera reciprociteta" prema centralnoj Srbiji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.