Izvor: RTS, 01.Dec.2021, 20:24

Vlada Austrije zabranjuje simbol HOS-a, zvanična rampa i za Blajburg

Vest o zabrani skupa u Blajburgu, koju su prošle nedelje preneli austrijski mediji, vlada u Beču danas je ozvaničila.
Austrijska nacionalna televizija (ORF) prenela je prošle srede vest da "Austrija ubuduće zabranjuje hrvatsku revizionističku manifestaciju u Blajburgu".

Do sada su bila zabranjena dva ustaška simbola – zastava i grb, a sada se listi zabrane dodaju i simboli novih fašističkih organizacija, kao što su "Hrvatske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odbrambene snage" (HOS), čiji simboli su viđeni na ustaškim okupljanjima u Blajburgu.
"U Austriji će time važiti i ono što je aktuelno u Hrvatskoj, a to je da manifestacije na kojima se prikazuju zastave HOS-a više neće moći da se organizuju", ukazale su poslanice Zelenih, Olga Foglauer i Eva Blimlinger.
Kako je naglasila Foglauerova, to će važiti i za centralno spomen obeležje u Blajburgu, kao i za komemoraciju, koji će biti zabranjeni, odnosno neće više moći da se održavaju u dosadašnjem obliku.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.