Vlada: Atenica u Čačku privremeni smeštaj za kovid pacijente

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2020, 16:56

Vlada: Atenica u Čačku privremeni smeštaj za kovid pacijente

Vlada Srbije danas je odlučila da se Sportska hala Atenica u Čačku otvori kao privremeni objekat za smeštaj i lečenje lica obolelih od zarazne bolesti Kovid-19. Medicinska sredstva, lekove, sanitetski materijal i drugu neophodnu medicinsku opremu i zaštitna sredstva za privremenu bolnicu obezbeđuje Republički fond za zdravstveno osiguranje, navedeno je u saopštenju sa sednice Vlade.

Vlada je, imajući u vidu novonastalu zdravstvenu situaciju izazvanu korona virusom, donela >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odluku da uputi donaciju Vladi Republike Srpske u vidu 10.000 PCR testova sa pratećim materijalima, za borbu protiv zarazne bolesti Kovid-19.

Na današnjoj sednici usvojena je i Uredba koja će omogućiti neophodan nivo standardizovanih pristupa u formulisnju sadržaja, načina izrade i primene metodoloških pravila prilikom izrade svih procena rizika i planova zaštite i spasavanja.

Svrha standardizovanja je u stvaranju uslova za koordinirano i međusobno usklađeno funkcionisanje svih subjekata uključenih u ovaj sistem, navedeno je u saopštenju sa sednice Vlade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvara se još jedna privremena kovid bolnica u Srbiji

Izvor: B92, 23.Jul.2020

Čačak -- Vlada Srbije donela je odluku da se Sportska hala Atenica u Čačku otvori kao privremeni objekat za smeštaj i lečenje lica obolelih od zarazne bolesti kovid 19...Kako se navodi u saopštenju Vlade, medicinska sredstva, lekove, sanitetski materijal i drugu neophodnu medicinsku opremu i zaštitna...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.