Vjosa Osmani: Nema moratorijuma na prijave za međunarodne organizacije

Izvor: B92, 21.Okt.2020, 18:29

Vjosa Osmani: Nema moratorijuma na prijave za međunarodne organizacije

Vjosa Osmani poručila je Hotiju da prištinska skupština nikada nije izrazila volju za moratorijumom na prijavljivanje za članstvo u međunarodnim organizacijama.

U tom je kontekstu, predsednica prištinske skupštine poručila i da će raniji plan biti nastavljen te da uskoro sledi prijavljivanje za jednu međunarodnu organizaciju smatraju u Prištini, sada pogodan trenutak.

Ona je podsetila premijera Hotija da je pre nekoliko dana odobren je plan primene onoga što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << on naziva Vašingtonskim sporazumom, a da se u tački 15 tog sporazuma navodi da MSP šalje cirkularno pismo svim institucijama u kojem se zahteva povlačenje svih prijava.

Ona je, kako prenosi Koha, dodala da bi tako nešto bilo moguće samo ako se dokument iz Vašingtona ratifikuje u skupštini ili u slučaju da je skupština učesnicima dogovora u Vašingtonu dala mandat pre nego što su tamo pošli.

Ranije danas premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti izjavio je da će Priština pauzirati sa apliciranjem u međunarodnim organizacijema.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.