Viziri za zdravstvene radnike

Izvor: RTS, 02.Apr.2020, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Viziri za zdravstvene radnike

Narodna biblioteka u Leskovcu pridružila se vizinarima Srbije kako bi pomogla zdravstvenim radnicima u svom gradu. 3D štampač se od početka vanrednog stanja ne gasi. Vizire zajedno sa bibliotekarima prave radnici Centra za stručno usavršavanje i Tehničke škola „Rade Metalac".
Da se pomogne se podrazumeva. Za pravljenje vizira potrebni su još vreme i strpljenje. Dimitrije Stajić  jedan od zaposlenih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u leskovačkeoj biblioteci, posvećen je ovom poslu  poslednjih deset dana.

„Za jedan vizir otprilike treba nekih sat i po vremena s tim da tu postoji, to će me razumeti kolege koj sa time bave, dosta štelovanja tih uredjaja koja definitivno mogu da smanje proces izrade" kaže Dimitrije.
Kapiten rukometnog kluba Dubočica odavno je na terenu pokazao veliko srce. Sada i solidarnost  sklapajući vizire ponekad i celu noć,  kod svoje kuće.
„Završena je sezona ranije nego što smo očekivali, evo našli smo vremena da izadjemo u susret svima onima kojima je potrebno, kao što je kolega rekao mi smo jedan tim", ističe Aleksandar Marinković, radnik u Narodnoj biblioteci Radoje Domanović u Leskovcu.
Narodna biblioteka rado se priključila Vizionarima Srbije. 3d štampač koji su nedavno dobili kao zasluženu nagradu stavili su u službu leskovačkog zdravstva i okupili sve koji u ovom trenutku mogu da pomognu.
„Mi smo pokrenuli inicijativu da ujedinimo Leskovčane u toj nameri da napravimo što veći broj vizira kako bi se zaštitili zdravstveni radnici u Opštoj bolnici i leskovačkom Domu zdravlja gde su najizloženiji virusu kovida 19", ističe Vesna Ilić, direktorka leskovačke biblioteke.
Viziri se prave i na štampaču Centra za stručno usavršavanje. Važno je pomoći, koliko ko napravi, ne broji se.
„Nismo čak ni slutili da će naš 3D štampač koji smo dobili pre samo par meseci da će ovoliko značiti svima nama i priključili smo se akciji i ovom velikom timu koji proizvodi vizire za naše zdravstvene radnike", kaže Emina Jovanović, direktorka centra za stručno usavršavanje u Leskovcu.
260 vizira već je stiglo do Doma zdravlja i  Opšte bolnice. Isporuke su svakodnevne na zadovoljstvo zdravstvenih radnika  angažovanih danonoćno u  trijažnom centru i brojnim službama leskovačkog zdravstva.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.